5: Handledarmöte och receptskrivning

Igår (28/10-10) så hade vi handledar möte, och vi kom fram till att vi ska fortsätta med vår planering som innefattar följande:
  • Ca 24 recept (6 recept för varje årstid)
  • Skriva om kravmärkning
  • 24 faktablad till varje recept
  • Försöka hitta någonstans där man kan trycka ca 3 kopior av bok (ca 55 sid)
Senare denna dag skrev vi även färdig kantarellreceptet, vilket fungerade bra.
Nästa tillfället: Då ska vi skriva faktablad om kantareller, införskaffa ingredienser till rotfruktsgratäng, och tillaga den.

4: Tillagning av Kantarellpaj

Tisdagen den 12/10-10 så tillagade vi kantarellpajen efter att ha plockat våra fina kantareller. Ingredienserna köpte vi på Coop och använde oss av deras ekologiska sortiment; Änglamark.
Allting gick väldigt bra och vi dokumenterade med bilder. Osten var dock väldigt dyr, så den frös vi in och sparade för senare användande. Denna skrev vi även fakta om renar till renskavspastan.
Nästa tillfälle: Skriva receptet och fakta om kantareller.

3: Svampplockning

Igår (söndag 10/11) var vi ute i skogen och plockade trattkantareller till veckans kommande ekologiska kantarellpaj!

Detta var första gången för oss båda och efter mycket om och men lyckades vi identifiera de väl kamouflerade svamparna vilket resulerade i ca 3 kg svamp, som vi sedan rensade och stekte.
Nästa tillfälle ska vi alltså handla varor till pajen för att sedan tilllaga den, och senare i veckan ska vi även skriva om renskav och kantareller som vi tyvärr inte hann med igår.

2: Möte och Renskavpasta

Igår (måndag 4/5-10) hade vi vårt första handledar möte. Då bestämde vi att vi ska träffas med jämna mellanrum, och vi fick bestämma syftet med projektet vilket är: visa att det är enkelt att laga ekologisk mat och använda sig av vad Sverige har att erbjuda.
Idag skrev vi ut ett recept på renskavspasta som vi gjorde en ekologisk variant av. Vi cyklade till ICA och handlade av deras ekologiska sortiment. Vi vart positivt överraskade att ICA har ett eget ekologiskt sortiment som var ganska brett, dock upptäckte vi även att varken parmesan eller persilja varken fanns i ekologisk variant eller närproducerat och tog istället bort parmesanen och ersatte persiljan med ekologisk basilika vilket funkade utmärkt. Renskaven hade dock ingen kravmärkning, men eftersom den var från Lappland och inte importerad så nöjde vi oss med det!
Sedan cyklade vi hemåt för att tillaga maten, detta gick väldigt bra utan missöden. Vi vart nöjda med maten, och tog en bild samt skrev en mall för recpet som ska finns i vår kokbok.
Nästa tillfälle vilket blir i helgen, ska vi plocka svamp till måndagens ekologiska kantarellpaj. Vi ska även skriva fakta om svenskproducerat renkött.

Detta vart slutresultatet! Mycket gott.

Vill du kontakta oss så de inte syns på kommentarer så går det även att maila till: [email protected]


RSS 2.0