2: Möte och Renskavpasta

Igår (måndag 4/5-10) hade vi vårt första handledar möte. Då bestämde vi att vi ska träffas med jämna mellanrum, och vi fick bestämma syftet med projektet vilket är: visa att det är enkelt att laga ekologisk mat och använda sig av vad Sverige har att erbjuda.
Idag skrev vi ut ett recept på renskavspasta som vi gjorde en ekologisk variant av. Vi cyklade till ICA och handlade av deras ekologiska sortiment. Vi vart positivt överraskade att ICA har ett eget ekologiskt sortiment som var ganska brett, dock upptäckte vi även att varken parmesan eller persilja varken fanns i ekologisk variant eller närproducerat och tog istället bort parmesanen och ersatte persiljan med ekologisk basilika vilket funkade utmärkt. Renskaven hade dock ingen kravmärkning, men eftersom den var från Lappland och inte importerad så nöjde vi oss med det!
Sedan cyklade vi hemåt för att tillaga maten, detta gick väldigt bra utan missöden. Vi vart nöjda med maten, och tog en bild samt skrev en mall för recpet som ska finns i vår kokbok.
Nästa tillfälle vilket blir i helgen, ska vi plocka svamp till måndagens ekologiska kantarellpaj. Vi ska även skriva fakta om svenskproducerat renkött.

Detta vart slutresultatet! Mycket gott.

Vill du kontakta oss så de inte syns på kommentarer så går det även att maila till: [email protected]


Kommentarer
Postat av: Marit - handledare

Vad gott det ser ut!

Jag tror jag ska laga lite renskav jag också i morgon!

Bra att ni cyklade!

Marit

2010-10-24 @ 18:00:11

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0